مواد لازم:
برگ مو یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده
۵۰۰گرم
پیاز خرد شده ۳عدد، متوسط
بلغور گندم یک
پیمانه
گردوی خرد شده یک قاشق غذاخوری
برنج
۲پیمانه
سبزي دلمه(تره، جعفري، ترخان، مرزه) 600گرم
ماست نصف
پیمانه
آب یا آب مرغ دو لیوان
سیر رنده شده ۶
حبه
نمک
و فلفل کمی
طرز تهیه:
برنج
و بلغور را به مدت دو تا سهساعت خیس کنید. پیاز خردشده را با کمی روغن تفت دهید.
سپس گوشت را اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید. پس از اینکه گوشت سرخ شد، بلغور
و برنج را آبکش کنيد و به همراه سبزیجات، گردو و نمک و فلفل به مواد بيفزاييد. مواد
را به مدت ۵دقیقه تفت دهيد و سپس از روی حرارت بردارید.بعد از سرد شدن مواد ۲قاشق
غذاخوری از ماست را با آن مخلوط کنید.
نصف قاشق غذاخوری از مخلوط را درون برگ
مو قرار دهيد و آن را بهصورت لوله بپیچید. دلمه ها را درون دیگی بچینید که خیلی
بزرگ نباشد. آب یا آبمرغ را بهآرامی روی دلمه بریزید. در دیگ را ببندید و آن را
روی حرارت قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید و پس از به جوش آمدن آب، آن را
بسیار ملایم کنید و اجازه دهید دلمه به مدت یک تا یک و نیم ساعت بهآرامی پخته شود.
ميتوانيد براي ترش شدن دلمهها كمي آبغوره روي آن بريزيد يا دانههاي گوجهسبز را
لابهلاي آن قرار دهيد. سیر را با بقیه ماست مخلوط و همراه دلمه سرو کنید.
نكته:
توجه داشته باشيد كه سبزي اصلي دلمه ترخان است ولي اندازه آن بايد كم باشد تا مزه دلمه به تلخي نزند. برگهايي با رنگ سبز تيره و ضخيم معمولا بعد از پخت سفت ميشوند و هنگام خوردن، حالت دلچسبي ندارند. دلمهها را يك اندازه و مرتب بپيچيد تا هنگام سرو، ظاهر غذا حفظ شود.
براي تهيه دلمه با طعم شيرين، از چيدن گوجهسبز ميان آنها خودداري كنيد و از مخلوط آب و روغن و يكچهارم استكان شكر استفاده كنيد. بهطور كلي چون طعم اصلي برگ مو كمي ترشمزه است، اگر دلمه را ترش تهيه كنيد، مطلوبتر خواهد بود.
نكته:
توجه داشته باشيد كه سبزي اصلي دلمه ترخان است ولي اندازه آن بايد كم باشد تا مزه دلمه به تلخي نزند. برگهايي با رنگ سبز تيره و ضخيم معمولا بعد از پخت سفت ميشوند و هنگام خوردن، حالت دلچسبي ندارند. دلمهها را يك اندازه و مرتب بپيچيد تا هنگام سرو، ظاهر غذا حفظ شود.
براي تهيه دلمه با طعم شيرين، از چيدن گوجهسبز ميان آنها خودداري كنيد و از مخلوط آب و روغن و يكچهارم استكان شكر استفاده كنيد. بهطور كلي چون طعم اصلي برگ مو كمي ترشمزه است، اگر دلمه را ترش تهيه كنيد، مطلوبتر خواهد بود.
برچسبها: فتح آباد خبر, آشپزی, فتح آباد رشتخوار
ارسال در تاريخ دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ توسط احمد سلیمانی