کوکوی قارچ و اسفناج
مخصوص بیماران دیابتی
مواد
لازم:
اسفناج................... 200گرم
ترهفرنگی................. دو شاخه
قارچ....................... 100گرم
سیر تازه.................. سه حبه
پیاز........................ یك عدد كوچك
مغز گردو.................. 50گرم
زرشك خشك............ دو قاشق غذاخوری
نمك و زرد چوبه.......... به میزان لازم
تخممرغ................... دو عدد
روغن زیتون............... دو يا سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:اسفناج را پس از پاككردن و شستن، خرد كنید و بگذارید با حدود یكسوم پیمانه آب و شعله كم، 15دقیقه بپزد تا آب آن كشیده شود، سپس آن را كنار بگذارید تا سرد شود. قارچها را ورقهورقه كنید. ترهفرنگی را نیز ریز كرده و با هم مخلوط كنید و پیاز را در آن رنده كنید. سیر را هم له كرده و به آن بیفزایید. در مرحله بعد اسفناج سردشده را به همراه نمك و زردچوبه به مخلوط اضافه كنید. تخممرغها را هم در آن بشكنید و خوب به هم بزنید و در آخر هم مغز گردو و زرشك را در آن بریزید.
اسفناج................... 200گرم
ترهفرنگی................. دو شاخه
قارچ....................... 100گرم
سیر تازه.................. سه حبه
پیاز........................ یك عدد كوچك
مغز گردو.................. 50گرم
زرشك خشك............ دو قاشق غذاخوری
نمك و زرد چوبه.......... به میزان لازم
تخممرغ................... دو عدد
روغن زیتون............... دو يا سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه:اسفناج را پس از پاككردن و شستن، خرد كنید و بگذارید با حدود یكسوم پیمانه آب و شعله كم، 15دقیقه بپزد تا آب آن كشیده شود، سپس آن را كنار بگذارید تا سرد شود. قارچها را ورقهورقه كنید. ترهفرنگی را نیز ریز كرده و با هم مخلوط كنید و پیاز را در آن رنده كنید. سیر را هم له كرده و به آن بیفزایید. در مرحله بعد اسفناج سردشده را به همراه نمك و زردچوبه به مخلوط اضافه كنید. تخممرغها را هم در آن بشكنید و خوب به هم بزنید و در آخر هم مغز گردو و زرشك را در آن بریزید.
یك ظرف تفلون مناسب انتخاب كنید و روغن زیتون را در آن
بریزید، بهنحوی كه همه كف و دیواره آن چرب شود. مخلوط كوكو را در آن بریزید و در
فری كه از قبل در درجه حرارت 140درجه گرم شده به مدت 20دقیقه در طبقه وسط بگذارید.
10دقیقه شعله بالای فر را روشن كنید تا روی كوكو برشته شود. این غذا را با نان
سبوسدار و سالاد سرو كنید.
نکات تغذیهای:یكی از ویژگیهای اساسی در رژیم بیماران دیابتی، مصرف كربوهیدراتهای پیچیده است كه در مقابل كربوهیدراتهای ساده قرار دارند. كربوهیدراتهای پیچیده به سرعت، قند خون را افزایش نمیدهند؛ در حالی كه قندهای ساده خیلی سریع جذب خون میشوند و قند خون را افزایش میدهند. این ویژگی مهم در این غذا به همراه برخی نكات دیگر، آن را برای بیماران دیابتی مناسب میسازد.
فیبر غذایی فراوان موجود در رژیم غذایی، هم در پیشگیری و هم در كنترل قند این بیماران سهم فراوانی دارد. بهترین منابع فیبر، سبزیها و سبوس غلات است. افراد دیابتی باید حداقل در رژیم غذایی روزانهشان حدود 50گرم فیبر مصرف كنند. پزشكان معتقدند مصرف این میزان فیبر میتواند تا حدود 10درصد، قند خون آنها را كاهش دهد.
نکات تغذیهای:یكی از ویژگیهای اساسی در رژیم بیماران دیابتی، مصرف كربوهیدراتهای پیچیده است كه در مقابل كربوهیدراتهای ساده قرار دارند. كربوهیدراتهای پیچیده به سرعت، قند خون را افزایش نمیدهند؛ در حالی كه قندهای ساده خیلی سریع جذب خون میشوند و قند خون را افزایش میدهند. این ویژگی مهم در این غذا به همراه برخی نكات دیگر، آن را برای بیماران دیابتی مناسب میسازد.
فیبر غذایی فراوان موجود در رژیم غذایی، هم در پیشگیری و هم در كنترل قند این بیماران سهم فراوانی دارد. بهترین منابع فیبر، سبزیها و سبوس غلات است. افراد دیابتی باید حداقل در رژیم غذایی روزانهشان حدود 50گرم فیبر مصرف كنند. پزشكان معتقدند مصرف این میزان فیبر میتواند تا حدود 10درصد، قند خون آنها را كاهش دهد.
برچسبها: آموزش آشپزی, فتح آباد خبر
ارسال در تاريخ دوشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۰ توسط احمد سلیمانی